RM GASTRO
Prvotřídní kuchyně. Pro opravdové profesionály.
rmgastro.com

HISTORIE

Rudolf Heinz-Richter založil svou loutkářskou firmu již roku 1892. O tři desetiletí později začal Ladislav Mrkvička šít v Kralupech nad Vltavou boty. Obě firmy byly úspěšné a jejich rozvoj ukončilo až znárodnění po druhé světové válce. Tradice však byla vzkříšena. Roku 1994 se sešli potomci obou podnikatelských rodů, Jan Richter a Ladislav Mrkvička, a založili RM Gastro. Vášeň loutkářů pro detail a poctivý fortel obuvníků se spojil a dal vzniknout výjimečným produktům, které pomáhají i dnes modernizovat českou gastronomii.

Zákazníci to již tenkrát dokázali ocenit, a i díky jejich přízni RM Gastro otevírá novou výrobu ve Veselí nad Lužnicí v roce 1998. O rok později otevírá obchodní pobočku na Slovensku a za dalších šest let v Polsku. Rok 2017 byl pro RM Gastro významným. Výrobní závod ve Veselí nad Lužnicí prošel rozsáhlou rekonstrukcí prostor, včetně rozšíření výrobní plochy.

Do dnešních dnů vyrostl sen zakladatelů do podoby firmy s 280 zaměstnanci, ročním obratem přesahujícím 1 miliardu korun a spokojenými zákazníky ve více než 50 zemích světa.

 

 

1994

 

Jan Richter a Ladislav Mrkvička zakládají společnost RM Gastro na pražském Žižkově

1995

 

RM Gastro zahajuje malo a velkoobchodní prodej fritéz a dalších stolních zařízení

1996

 

RM Gastro rozšiřuje svoji nabídku pro profesionální kuchyně o varné linky a myčky

1997

 

RM Gastrose stěhuje do nových prostor a začíná exportovat na Slovensko

1998

 

RM Gastro zahajuje výrobu v jihočeském Veselí nad Lužnicí a na trh dodává první fritézy z vlastní produkce

1999

 

RM Gastro otevírá pobočku na Slovensku

2000

 

RM Gastro zaměstnává 25 spolupracovníků

2001

 

RM Gastro otevírá zákaznické centrum v Praze Horních Počernicích a v Polsku je založena společnost NOWA-2001

2002

 

RM Gastro ve svém výrobním závodě produkuje fritézu s pořadovým číslem 5000

2003

 

RM Gastro se poprvé účastní prestižního veletrhu HOST v italském Miláně a začíná působit i na polském trhu

2004

 

RM Gastro ve spolupráci s italskou firmou Lotus uvádí na trh vlastní linky pod značkou RM Lotus

2005

 

RM Gastro se spojuje s firmou NOWA 2001 a tím otevírá pobočku v Polsku a zároveň zásadně modernizuje výrobu ve Veselí nad Lužnicí

2005

 

RM Gastro zahajuje stavbu nového výrobního areálu ve Veselí nad Lužnicí

2007

 

RM Gastro otevírá nové logistické centrum v Praze

2008

 

RM Gastro zahajuje export do Skandinávie

2009

 

RM Gastro získává prestižní polské ocenění "Gazele biznesu" pro nejvíce se rozvíjející společnost

2010

 

RM Gastro zahajuje export mimo Evropu a prodává své výrobky do Austrálie a Afriky

2011

 

RM Gastro ve Veselí nad Lužnicí produkuje fritézu s pořadovým číslem 50.000 a zároveň představuje linku 900 vlastní konstrukce

2012

 

RM Gastro expeduje 5000. sporák linky 600 vlastní konstrukce

2013

 

RM Gastro otevírá nové zákaznické a distribuční centrum v Polsku

2014

 

RM Gastro dosahuje obratu 800 milionů Kč (30 milionů EUR), zaměstnává 230 spolupracovníků a své výrobky prodává v 53 zemích světa

2015

  RM Gastro se již po sedmé účastní italské výstavy HOST v Miláně

2016

  RM Gastro dosahuje obratu > 1 mld. CZK (37 mil. EUR), zaměstnává téměř 300 pracovníků a své výrobky prodává v 57 zemích světa

2017

 

RM Gastro rozšiřuje výrobní plochu své továrny ve Veselí nad Lužnicí na dvojnásobek, na 7 700 m2Ve stejném roce získal tvůrce a výrobce profesionálního gastrozařízení RM Gastro od Francouzsko-české ochodní komory (FČOK) ocenění v kategorii "Úspěch českého MSP ve Francii"