Rudolf Heinz-Richter založil svou loutkářskou firmu již roku 1892. O tři desetiletí později začal Ladislav Mrkvička šít v Kralupech nad Vltavou boty. Obě firmy byly úspěšné a jejich rozvoj ukončilo až znárodnění po druhé světové válce. Tradice však byla vzkříšena. Roku 1994 se sešli potomci obou podnikatelských rodů, Jan Richter a Ladislav Mrkvička, a založili RM Gastro. Vášeň loutkářů pro detail a poctivý fortel obuvníků se spojil a dal vzniknout výjimečným produktům, které pomáhají i dnes modernizovat českou gastronomii.
Zákazníci to již tenkrát dokázali ocenit, a i díky jejich přízni RM Gastro otevírá novou výrobu ve Veselí nad Lužnicí v roce 1998. O rok později otevírá obchodní pobočku na Slovensku a za dalších šest let v Polsku. Rok 2017 byl pro RM Gastro významným. Výrobní závod ve Veselí nad Lužnicí prošel rozsáhlou rekonstrukcí prostor, včetně rozšíření výrobní plochy.
Do dnešních dnů vyrostl sen zakladatelů do podoby firmy s 280 zaměstnanci, ročním obratem přesahujícím 1 miliardu korun a spokojenými zákazníky ve více než 50 zemích světa.
1994 |
Jan Richter a Ladislav Mrkvička zakládají společnost RM Gastro na pražském Žižkově |
|
1995 |
RM Gastro zahajuje malo a velkoobchodní prodej fritéz a dalších stolních zařízení |
|
1996 |
RM Gastro rozšiřuje svoji nabídku pro profesionální kuchyně o varné linky a myčky |
|
1997 |
RM Gastrose stěhuje do nových prostor a začíná exportovat na Slovensko |
|
1998 |
RM Gastro zahajuje výrobu v jihočeském Veselí nad Lužnicí a na trh dodává první fritézy z vlastní produkce |
|
1999 |
RM Gastro otevírá pobočku na Slovensku |
|
2000 |
RM Gastro zaměstnává 25 spolupracovníků |
|
2001 |
RM Gastro otevírá zákaznické centrum v Praze Horních Počernicích a v Polsku je založena společnost NOWA-2001 |
|
2002 |
RM Gastro ve svém výrobním závodě produkuje fritézu s pořadovým číslem 5000 |
|
2003 |
RM Gastro se poprvé účastní prestižního veletrhu HOST v italském Miláně a začíná působit i na polském trhu |
|
2004 |
RM Gastro ve spolupráci s italskou firmou Lotus uvádí na trh vlastní linky pod značkou RM Lotus |
|
2005 |
RM Gastro se spojuje s firmou NOWA 2001 a tím otevírá pobočku v Polsku a zároveň zásadně modernizuje výrobu ve Veselí nad Lužnicí |
|
2005 |
RM Gastro zahajuje stavbu nového výrobního areálu ve Veselí nad Lužnicí |
|
2007 |
RM Gastro otevírá nové logistické centrum v Praze |
|
2008 |
RM Gastro zahajuje export do Skandinávie |
|
2009 |
RM Gastro získává prestižní polské ocenění "Gazele biznesu" pro nejvíce se rozvíjející společnost |
|
2010 |
RM Gastro zahajuje export mimo Evropu a prodává své výrobky do Austrálie a Afriky |
|
2011 |
RM Gastro ve Veselí nad Lužnicí produkuje fritézu s pořadovým číslem 50.000 a zároveň představuje linku 900 vlastní konstrukce |
|
2012 |
RM Gastro expeduje 5000. sporák linky 600 vlastní konstrukce |
|
2013 |
RM Gastro otevírá nové zákaznické a distribuční centrum v Polsku |
|
2014 |
RM Gastro dosahuje obratu 800 milionů Kč (30 milionů EUR), zaměstnává 230 spolupracovníků a své výrobky prodává v 53 zemích světa |
|
2015 |
RM Gastro se již po sedmé účastní italské výstavy HOST v Miláně | |
2016 |
RM Gastro dosahuje obratu > 1 mld. CZK (37 mil. EUR), zaměstnává téměř 300 pracovníků a své výrobky prodává v 57 zemích světa | |
2017 |
RM Gastro rozšiřuje výrobní plochu své továrny ve Veselí nad Lužnicí na dvojnásobek, na 7 700 m2. Ve stejném roce získal tvůrce a výrobce profesionálního gastrozařízení RM Gastro od Francouzsko-české obchodní komory (FČOK) ocenění v kategorii "Úspěch českého MSP ve Francii" |