Cena Francouzsko-české obchodní komory 28.06.2017

Ve středu 14. června ocenila Francouzsko-česká obchodní komora (FČOK) čtyři společnosti, které uspěly na zahraničním trhu. Cílem udílení Ceny FČOK je povzbudit další podniky ve snaze o expanzi na zahraniční trh a podporovat vzájemnou obchodní výměnu mezi ČR a Francií.

V kategorii „Úspěch českých MSP ve Francii“ získal ocenění tvůrce a výrobce profesionálního gastrozařízení RM Gastro. Francie, centrum světové gastronomie, kde panuje vysoce konkurenční prostředí, je pro RM Gastro druhým největším exportním trhem. Nejčastějšími klienty ve Francii jsou restaurace, hotely, fast foody a pizzerie.

Dalšími oceněnými byla francouzská firma Valeo za technologické inovace ve svém pražském výzkumném a vývojovém centru. Laureátem v kategorii Podnikatelský inkubátor MSP je Chambrelan, francouzský výrobce průmyslového lineárního vedení z Le Havru. Kategorii Český design ve Francii získal Sipral, přední český dodavatele obvodových plášťů budov ze skla a lehkých kovů. Na udílení cen navázalo slavnostní zahájení čtvrtého ročníku Týdne Francie.

„Stejně jak se snoubí všechny ingredience francouzské kuchyně, tak i my v RM Gastro se snažíme o soulad funkčnosti, kvality, spolehlivosti, designu a ceny u našich produktů. Velmi důležité v této úspěšné cestě, francouzský trh nevyjímaje, je naše obchodní politika, která reflektuje zvyklosti, požadavky a řeč lokálního trhu. To vše okořeněné invencí a aktivitou exportního oddělení RM Gastro“, říká ředitel mezinárodního obchodu Sanjin Bećirbašić.