Ohlédnutí se za FHA 2018 04.05.2018

Asijský trh má svá specifika, která je nutné respektovat. Jakýkoliv obchodní kontakt je zde založen z velké části na vztazích a osobním kontaktu. Prvotní získání důvěry ve značku není vůbec jednoduché. Nicméně pokud se Vám to podaří, tak tato teritoria skýtají velký potenciál. Tvrzení „být vidět“, tak platí na asijském trhu dvojnásob. Proto se RM Gastro opět účastnilo singapurské výstavy FHA, která se konala minulý týden po dobu 4 dnů.

Na stánku RM Gastro o celkové výstavní ploše 72 m2 byla vystavena řada produktů značek RM a REDFOX. Návštěvníci mohli vidět kompletní linku RM 700 včetně mostu, linku REDFOX 600 a 900, ale také vybraná snacková zařízení. Očekávání od výstavy byla velká, protože se jedná o velký záběr pro okolní trhy. Návštěvníci a potenciální zákazníci přicházeli až z oblastí severní Číny nebo Indie. „Oproti minulému ročníku jsme měli o poznání méně příchozích návštěvníků, protože tehdy byla celá výstava včetně jídla a pekařství na jednom výstavišti. Avšak musím říct, že právě Ti, co přišli, byli ve výsledku téměř všichni vážní zájemci. Celkově tedy máme mnohem více kvalitních kontaktů, domluv a prospektů do budoucna než posledně,“ hodnotí návštěvnost a přínos potenciálních zákazníků Radek Bartoš, manažer mezinárodního obchodu.

Proběhlo mnoho schůzek a jednání, které pro RM Gastro znamenají příležitost být součástí zajímavých projektů. Můžeme zmínit projekt na ostrově Phuket v Thajsku, vybavení kuchyně velkého hotelu na Maledivách nebo restaurace v Hanoji ve Vietnamu apod. „Již nyní můžeme říci, že nás navštívil bezpočet zástupců místních firem a konzultantů z okolních teritorií, kteří byli nadšeni z kvality produktů, zejména značky RM,“ říká Radek Bartoš.

Informace shrnující letošní ročník FHA výstavy:

Termín: 24. – 27. dubna 2018

Celkový výstavní plocha: 119 500 m2