RM Gastro peče vánoční cukroví pro azylové domy a matky samoživitelky 03.12.2020

V rámci charitativního projektu vedeném Nadačním fondem humanitární pomoci upeklo RM Gastro přes 300 ks vánoček a 20 kg vánočního cukroví.

3.12.2020 – Po dvou týdnech příprav se kuchaři společnosti RM Gastro, českého výrobce profesionálního gastro zařízení, pustili do pečení. Do druhé adventní neděle připraví přes 300 ks vánoček a 20 kg vánočního cukroví. Suroviny jim poskytli dobrovolníci a Potravinová banka pro Prahu a Středočeský kraj. Distribuci potřebným zajistí Nadační fond humanitární pomoci.

Málokdo by si dnes své Vánoce dokázal představit bez cukroví. Přesto se v České republice každoročně nachází nemalé množství lidí, kteří nemají možnost Vánoční svátky tímto způsobem slavit.
Matky samoživitelky se v současné ekonomické krizi vyhrocené plošnými opatřeními ještě více potýkají s finančními problémy a na pečení kvůli neúprosnému pracovnímu vytížení jen marně hledají čas. Mnohé z nich se také vlivem okolností ocitají na ubytovnách, kde pro pečení zcela chybí zázemí. Obdobným problémům čelí také lidé, kteří své Vánoce tráví v azylových domech.

Proto se společnost RM Gastro rozhodla spolu s Nadačním fondem humanitární pomoci zajistit důstojné Vánoce všem potřebným. Poskytla své zázemí i kuchaře a z dostupných surovin právě peče co největší množství vánočního pečiva. Voňavé rohlíčky, linecké a vánočky pak ze skladu RM Gastro v pražských Horních Počernicích poputují přímo k potřebným napříč celou Českou republikou. RM Gastro společně do každé vánočky vkládá naději na klidné Vánoce a za rok již šťastně ve svém.